Een verrassende Tesselse beleving
header-jutters-flora-texel
header-jutters-flora-texel
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Welkom in Juttersmuseum Flora.

Kom naar het leukste familiemuseum van Texel en ervaar de stoere wereld van het strandjutten. Er is van alles te zien én te beleven, binnen en buiten, voor jong en oud! Juttersmuseum Flora: boordevol boeiende verhalen!

Voor Juttersmuseum Flora hoeft u niet uw bezoek vooraf te plannen. U kunt kaartjes (tickets) bij de kassa van het museum kopen.

Image

Het boeiendste uitje van Texel!

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is het LEUKSTE familiemuseum van Texel. Beleef bij ons de stoere wereld van het strandjutten! Wij hebben een diversiteit van strandvondsten van meer dan 80 jaar! Ontdek bij ons het maritieme heden en verleden van onder andere de jutterij, scheepsstrandingen en de KNRM. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond. Wij hebben een gezellig museumcafé met een leuke souvenirshop. Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten, spelletjes en er is een uitgebreide speeltuin. Juttersmuseum Flora is méér dan een museum!

Over het museum

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is een interactief en educatief familiemuseum voor jong en oud waarin u na twee uur nóg niet bent uitgekeken. En goed weer of slecht, bij ons kunt u altijd terecht! Juttersmuseum Flora: Een verrassende Tesselse beleving!

Entreeprijzen

Volwassenen:

Kind 4 t/m 11 jaar

Kind tot 4 jaar

6,75 euro

5,50 euro

Gratis

Kijk, doe en beleef!

video-bg.png

"ff rond kieke"

‘ff rond kieke’ zeggen de Texelaars als ze ergens even een blik willen werpen of iets willen bekijken.

Hier ziet u in het kort wat er in ons museum allemaal te zien en te doen is…dus ‘ff kieke’

Nieuws & exposities

De tijdelijke expositie ‘de containervaart’ zal nog het gehele jaar te zien zijn. Hier zie je voorwerpen gevonden op het Texelse strand uit het verleden en heden afkomstig uit overboord geslagen containers. Ook zijn we druk bezig met voorbereidingen van een TESO-paviljoen met daarbovenop het stuurhuis van de Schulpengat, deze is in juni 2020 terug naar Texel gekomen en zal in combinatie met een geheel nieuweTESO-expositie in juni 2022 bij ons te bezichtigen zijn.

Image