Een verrassende Tesselse beleving
header-jutters-flora-texel
header-jutters-flora-texel
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Welkom in Juttersmuseum Flora.

Kom naar het leukste familiemuseum van Texel en ervaar de stoere wereld van het strandjutten. Er is van alles te zien én te beleven, binnen en buiten, voor jong en oud!

Juttersmuseum Flora: boordevol boeiende verhalen!

Image

Het boeiendste uitje van Texel!

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is het LEUKSTE familiemuseum van Texel. Beleef bij ons de stoere wereld van het strandjutten! Wij hebben een diversiteit van strandvondsten van meer dan 80 jaar! Ontdek bij ons het maritieme heden en verleden van onder andere de jutterij, scheepsstrandingen en de KNRM. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond. Wij hebben een gezellig museumcafé met een leuke souvenirshop. Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten, spelletjes en er is een uitgebreide speeltuin. Juttersmuseum Flora is méér dan een museum!

Over het museum

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is een interactief en educatief familiemuseum voor jong en oud waarin u na twee uur nóg niet bent uitgekeken. En goed weer of slecht, bij ons kunt u altijd terecht! Juttersmuseum Flora: Een verrassende Tesselse beleving!

Entreeprijzen

Volwassenen:

Kind 4 t/m 11 jaar

Kind tot 4 jaar

8,00 euro

6,00 euro

Gratis

Kijk, doe en beleef!

video-bg.png

"ff rond kieke"

‘ff rond kieke’ zeggen de Texelaars als ze ergens even een blik willen werpen of iets willen bekijken.

Hier ziet u in het kort wat er in ons museum allemaal te zien en te doen is…dus ‘ff kieke’

Nieuws & exposities

Het TESO-paviljoen bij Martitiem en Juttersmuseum Flora is geopend! Bezoek dit unieke gebouw en maak een reis door de geschiedenis van Texels Eigen stoomboot Onderneming.
In deze familietentoonstelling luister je naar verhalen, bekijk je mooie films en speel je o.a. het ‘studentenspel’. Waan je in de maritieme wereld van de veerdienst.
Stap in de ‘oude salon’ en beleef een spannende reis waarin van alles gebeurt…durf jij het aan? Naar boven kun je het stuurhuis bezoeken van de voormalige veerboot ms Schulpengat.
Ervaar hier hoe de kapitein dagelijks de boot heen en weer voer. Miljoenen toeristen en bewoners heeft de Schulpengat van 1990 tot 2015 van- en naar Texel gevaren. Welkom aan boord!

Image

Bezoek en postadres

Maritiem- en Juttersmuseum Flora
André Eelman en Judith van der Zee
Californiëweg 1c
1796 PA De Koog TEXEL

Contact

Volg ons ook op socialmedia

Gewonnen prijzen

Image
Image
Image
Image

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur

WEBSITE EN TECHNIEK DOOR WEBJONGENS