info@juttersflora.nl Dagelijks geopend van 9.30 tot 17.30 uur!
Een verrassende Tesselse beleving
Slider

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is weer open

U bent van harte welkom in ons museum.

U kunt via onze website tickets (met tijdslot) kopen en zo uw bezoektijd reserveren.

Avondopenstellingen: In juli en augustus zijn wij ook geopend op dinsdag, woensdag en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. (van 06/07 t/m 20/08)

Image

Het boeiendste uitje van Texel!

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is het LEUKSTE familiemuseum van Texel. Beleef bij ons de stoere wereld van het strandjutten! Wij hebben een diversiteit van strandvondsten van meer dan 80 jaar! Ontdek bij ons het maritieme heden en verleden van onder andere de jutterij, scheepsstrandingen en de KNRM. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond. Wij hebben een gezellig museumcafé met een leuke souvenirshop. Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten, spelletjes en er is een uitgebreide speeltuin. Juttersmuseum Flora is méér dan een museum!

Over het museum

Maritiem-en Juttersmuseum Flora is een interactief en educatief familiemuseum voor jong en oud waarin u na twee uur nóg niet bent uitgekeken. En goed weer of slecht, bij ons kunt u altijd terecht! Juttersmuseum Flora: Een verrassende Tesselse beleving!

Entreeprijzen

Volwassenen:

Kind 4 t/m 11 jaar

Kind tot 4 jaar

6,25 euro

5,00 euro

Gratis

Kijk, doe en beleef!

Entree museum
Jutkunst
Juttersverhalen
Speeltuin
Speurtochten
Slider
video-bg.png

"ff rond kieke"

‘ff rond kieke’ zeggen de Texelaars als ze ergens even een blik willen werpen of iets willen bekijken.

Hier ziet u in het kort wat er in ons museum allemaal te zien en te doen is…dus ‘ff kieke’

Nieuws & exposities

De tijdelijke expositie ‘de containervaart’ zal nog het gehele jaar te zien zijn. Hier zie je voorwerpen gevonden op het Texelse strand uit het verleden en heden afkomstig uit overboord geslagen containers. Ook zijn we druk bezig met voorbereidingen voor de komst van het stuurhuis van de veerboot ‘Schulpengat’ van de TESO. Medio juni komt deze naar Texel terug en in april 2021 zal deze te bezichtigen zijn in combinatie met een geheel nieuwe TESO-expositie.
Image