Bezoek Juttersmuseum Flora

Openingstijden :  

Juttersmuseum Flora is het gehele jaar open, iedere dag van 10.00 - 17.00 uur. 

BRAND OP FLORA

Op woensdag 5 december zijn wij getroffen door een brand in ons museumcafé, toen we s'morgens vroeg de brand ontdekten rukte de brandweer uit met groot materieel. Toen de brandweer het pand betrad was het vuur inmiddels (doordat we alle deuren en ramen dicht hadden) gesmoord. De entree, keuken, museumcafé en expositieruimte 5 hebben in een hele dikke rook gestaan. In de keuken is alle aparatuur door de brand verwoest, alsmede de spullen op de balie en kantoor. (kassa's etc.)  Verder hebben wij heel veel rook-en roetschade. De collectie (van expositieruimte 5) is gelukkig bespaard gebleven, op de rook/roetschade na.

Doordat de schade zo groot is moet er veel vernieuwd/vervangen worden, daardoor zullen wij helaas de komende weken GESLOTEN zijn, we streven er naar om met de voorjaarsvakantie (15 februari) weer open te gaan. Onze excuses voor het ongemak.

Entreeprijzen

Volwassenen € 6.00
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 4.75
Kinderen tot 4 jaar gratis

De Nationale museumjaarkaart is bij ons niet geldig, de Texelse museumpas wél.

Groepen

Wilt u met een bedrijf, familie, school of een andere groep ons museum bezoeken, kijk dan op onze pagina voor groepen.

Rolstoelvriendelijk

Bij de inrichting van het museum en de tentoonstellingsruimtes is zoveel mogelijk rekening gehouden met rolstoelgebruikers. Een bezoek aan het museum levert doorgaans geen problemen op.

Honden

Honden zijn, mist aangelijnd en onder controle, toegestaan in ons museum.

Parkeren

Juttersmuseum Flora beschikt over een ruime parkeerplaats naast de deur, waar u gratis kunt parkeren.

Eten en drinken

In ons museumcafé kunt u terecht voor een lekker bakje koffie, thee of chocolademelk, diverse koeken ,én  echte Texelse jutterskoek. Wij serveren kleine lunchgerechten, zoals tosti's of poffertjes, hebben een ruim assortiment verpakt ijs en om de dorst te lessen diverse soorten frisdrank. Bij mooi weer kunt u heerlijk op het gezellige terras op de binnenplaats zitten of op de ruime picknickplaats op het buitenterrein.

Routebeschrijving

Juttersmuseum Flora is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of met de auto. Het museum bevindt zich tussen Den Burg en De Koog, aan de Pontweg 141 A. De ingang is aan de Californiëweg, afslag 13 van de Pontweg.

 

Juttersmuseum Flora: Een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin!