Activiteiten

VOORJAARSVAKANTIE - ACTIVITEITEN

Zondag 16 feb.                   Juttersverhalen om 11.00 uur

                                           Tessels praatje Marcel Plaatsman 14.30 uur      

Maandag 17 feb.               Knutselen in de jutterswerkplaats

Dinsdag 18 feb.                  Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Woensdag 19 feb.             Juttersverhalen om 11.00 uur

Donderdag 20 feb.             Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Vrijdag 21 feb.                    Juttersverhalen om 11.00 uur

Zondag 23 feb.                   Knutselen in de jutterswerkplaats

Dinsdag 25 feb.                  Juttersverhalen om 14.00 uur

Woensdag 26 feb.             Juttersverhalen om 11.00 uur

Donderdag 27 feb.            Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Vrijdag 28 feb.                    Juttersverhalen om 11.00 uur

Zaterdag 29 feb.                Knutselen in de jutterswerkplaats

 

Voorjaarsvakantie-activiteiten:

 KINDERDAG

Op deze dag zijn er in juttersmuseum Flora veel leuke extra activiteiten voor kinderen. Er is van alles te doen: er kan geknutseld worden: maak van gejutte spullen bijvoorbeeld een waxinelichthouder, een Texelplankje of mobiel. Voor de kleintjes is er een leuke kleurplaat om te kleuren en voor de kinderen is er gratis limonade. Ook hebben wij een speurtocht door het museum, zijn er diverse spelletjes en kinderen kunnen zich prima vermaken in onze leuke speeltuin.

Stoere Juttersverhalen

Om 11.00 uur (of 14.00 uur) start in Juttersmuseum Flora een spannende en afwisselende jutterspresentatie over het jutten.

Deze informatieve presentatie is voor jong en oud. De jutters van Flora vertellen hun boeiendste en spannendste verhalen. Maak kennis met de jutterij. Wat is jutten? Wanneer ben je jutter en…wat vindt je allemaal op het strand?

Knutselen in de jutterswerkplaats

Kom vandaag in onze werkplaats knutselen. Versier met gejutte spulletjes en schelpen een leuk vaasje of maak een flessenpost. Zo maak je je eigen Texel-souvenir. Onze jutterswerkplaats is open van 11.00 tot 15.00 uur.                                   

 

 

 

EXPOSITIE "De containervaart" geopend

Per 1 juni 2019 is een  nieuwe tijdelijke expositie geopend: “de containervaart”.

Er zijn in de afgelopen decennia tal van containers van schepen gevallen en vaak spoelde de lading dan aan op het strand, zo ook op het Texelse strand. We hebben onder andere schoenen, cosmetica, sleetjes, blikken melkpoeder en zakjes borrelnootjes gehad. Ook een mooie tijd was de stranding van opengescheurde containers met sigaretten van het merk Hollywood. Héél Texel liep met die sigaretten te slepen. Van balen katoen, afkomstig uit een aangespoelde container in 1982 heeft een Texelse mevrouw een trui gebreid, ook is deze is in de expositie te zien.

Recent verloor het containerschip de MSC Zoë ruim 300 containers vlakbij Terschelling. De stranden van Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog lagen vol met aangespoelde goederen, ook op Texel spoelde diverse spullen aan; onder andere kinderjasjes, auto-onderdelen en stoeltjes, ook allemaal in de nieuwe expositie ‘de containervaart’ te zien.

De expositie is het hele jaar te bezichtigen.

      

 

 

Flora wint ZILVEREN AWARD 'Leukste uitje van Noord-Holland' 2018

Tijdend de vakantiebeurs in Utrecht op 9 januari 2018 reikte Frits van Bruggen, directeur van de ANWB de awards uit voor de leukste uitjes per provincie en voor het leukste uitje van Nederland. GaiaZOO uit Kerkrade is het 'leukste uitje van Nederland 2018' geworden. Voor de provincie Noord Holland won Landgoed Hoenderdaell de Gouden Award, SCHIPBREUK-EN JUTTERSMUSEUM FLORA DE ZILVEREN AWARD en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen won de Bronzen award. André Eelman en Judith van der Zee van Flora zijn SUPERBLIJ en APETROTS op deze schitterende prijs.