Activiteiten

Zomervakantie-activiteiten 2018

Schipbreuk-en Juttersmuseum Flora

Juli

Dinsdag 17 juli        Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Donderdag 19 juli   Jutterspresentaties om 11.00 en 14.00 uur

Zaterdag 21 juli       Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Zondag 22 juli         Kinderrondleiding om 11.00 uur

Dinsdag 24 juli        Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Donderdag 26 juli    Jutterspresentatie om 11.00

Zaterdag 28 juli       Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Zondag 29 juli         Kinderrondleiding om 11.00 uur

Juli/Augustus

Dinsdag 31 juli         Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Donderdag 2 aug     Jutterspresentaties om 11.00 en 14.00 uur

Zaterdag 4 aug        Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Zondag 5 aug          Kinderrondleiding om 11.00 uur

Dinsdag 7 aug         Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Donderdag 9 aug     Jutterspresentaties om 11.00 en 14.00 uur

Zondag 12 aug        Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Dinsdag 14 aug       Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Donderd 16 aug      Jutterspresentaties om 11.00 en 14.00 uur

Zaterdag 18 aug      Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Zondag 19 aug        Kinderrondleiding om 11.00 uur

Dinsdag 21 aug       Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Donderd 23 aug      Jutterspresentaties om 11.00 en 14.00 uur

Zaterdag 25 aug      Kinderdag in Juttersmuseum Flora

Zondag 26 aug        Kinderrondleiding om 11.00 uur

Dinsdag en Zaterdag kinderdag: (van ca. 11.00-16.00 uur)

Vandaag is het de hele dag KINDERDAG in juttersmuseum Flora met veel leuke activiteiten voor kinderen.

Tijdens de kinderdag is er van alles te doen: je kan geschminkt worden en er kan geknutseld worden: maak van gejutte spullen bijvoorbeeld een waxinelichthouder, een deurhanger of mobiel. Voor de kleintjes is er een leuke kleurplaat om te kleuren en voor de kinderen is er gratis limonade. Ook hebben wij een speurtocht door het museum, zijn er diverse spelletjes en kinderen kunnen zich prima vermaken in onze leuke speeltuin.

Donderdag’s: jutterspresentaties om 11.00 en 14.00 uur

Om 11.00 en om 14.00 uur start in Juttersmuseum Flora een spannende en afwisselende familiepresentatie over het jutten.

Deze informatieve presentatie is voor jong en oud. De jutters van Flora vertellen hun boeiendste en spannendste verhalen. Maak kennis met de jutterij. Wat is jutten? Wanneer ben je jutter en…wat vindt je allemaal op het strand?

Zondag’s : Kinderrondleiding om 11.00 uur

Om 11.00 uur start een spannende kinderrondleiding door het museum. Ontdek onze bijzondere schatten van de zee. Deze boeiende rondleiding neemt je mee langs de pareltjes van het juttersmuseum!

*OP DE KINDERDAGEN (DINSDAG'S EN ZATERDAG'S) GELDT DE TEXELSE MUSEUMPAS NIET.

 

Muziektheatervoorstelling "Als ik de zee maar zie"

TEXEL - De oneindig deinende zee staat centraal in het muziektheaterprogramma waarmee Victor Posch & Fleur Jagt, Helen Botman & Peter van Vleuten op woensdag 6 juni optreden in Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora. Hun voorstelling 'Als ik de zee maar zie' is een muzikaal tweeluik van muziek, dans, zang, verhalen en gedichten. Het optreden is onderdeel van de cultuurmaand 'Lange Juni'. Meer info op www.alsikdezeemaarzie.nl.

In het eerste deel brengt danseres Fleur Jagt (o.a. A Chorus Line, Chicago) samen met saxofonist/pianist Victor Posch een bijzondere combinatie van zang, dans, verhalen en uiteraard sax. De rode draad is het verhaal over een oude visser en een danseres. Over het verlangen naar het onbekende en het najagen van dromen.

In het tweede deel brengen zangeres Helen Botman (o.a. La Luna, Vleugelvrouw) en singer-songwriter Peter van Vleuten een vertelconcert waarin de zee het thema vormt. Met een getijdenstroom van tweestemmige zang omlijsten Botman en Van Vleuten de verhalen en gedichten die aanspoelen langs hun muzikale vloedlijn. Het tweeluik mondt uit in een gezamenlijke finale met dans, zang, gitaar en sax.

Het geheel zal, bij mooi weer, buiten op de binnenplaats van het museum plaatsvinden en de aanvang is om 20.00 uur. Kaarten á € 15.00 zijn nu verkrijgbaar bij Blokker in Den Burg en bij ons museum.

Filmpje optreden:        https://www.youtube.com/watch?v=KJkVvvZTKq4&feature=youtu.be

 

Flora wint ZILVEREN AWARD 'Leukste uitje van Noord-Holland' 2018

Tijdend de vakantiebeurs in Utrecht op 9 januari 2018 reikte Frits van Bruggen, directeur van de ANWB de awards uit voor de leukste uitjes per provincie en voor het leukste uitje van Nederland. GaiaZOO uit Kerkrade is het 'leukste uitje van Nederland 2018' geworden. Voor de provincie Noord Holland won Landgoed Hoenderdaell de Gouden Award, SCHIPBREUK-EN JUTTERSMUSEUM FLORA DE ZILVEREN AWARD en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen won de Bronzen award. André Eelman en Judith van der Zee van Flora zijn SUPERBLIJ en APETROTS op deze schitterende prijs.

                                           

 

EXPOSITIE  "OCEAN SOLE - BEELDEN" ...VERLENGD TOT 1 NOVEMBER..!!!!

Van 13 april t/m 1 november is er een unieke expositie te zien van prachtige beelden uit Kenia, gemaakt van gerecyclede teenslippers. (Tevens verkoop van beelden)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016 

EXPOSITIE: "schepen in de storm"

Van zaterdag 9 juli t/m dinsdag 1 november 2016 is er in ons museum de fraaie expositie "schepen in de storm" te zien geweest. Ruim 30 prachtige luchtfoto's van schepen in de storm van fotograaf Herman IJsseling. Herman is oprichter van Flying Focus, gevestigd op Texel en al jaren gespecialiseerd in luchtfotografie. De Expositie werd druk bezocht.

       

 

Expositie "Drijfhoutkunst"

Onze tijdelijke expositie "Drijfhoutkunst", welke in de maand juni te zien was in ons museum is een groot succes geweest. Prachtige beelden van drijfhout gemaakt door Marcel Dijker (Texel, 1975) www.dijkstijl.com  Hieronder een kleine impressie: